Administrace

Co je to Sitebuilding webu?

Sitebuilding webu je označení pro proces sestavování/stavby jednotlivých stránek a podstránek webu ze zdrojů, které jsou v daný moment k dispozici v rámci administrace webu (CMS).

02. 05. 2023 | Vít Kašpar

Background image

Při stavbě jakéhokoliv webu je třeba počítat nejen s nákladem na vývoj řešení, ale také na stavbu obsahu webu, který je zpravidla závislý na zákazníkovi, který si web plní svým obsahem a také na obsahu, který do webu bude vkládat (zejména na to, kolik toho obsahu celkem je).

Co to je ten Sitebuilding?

Sitebuilding je vlastně proces, kdy si skládáte jednotlivé stránky a podstránky tak, jak si vyžaduje daná podstránka (její obsah - texty, obrázky, video...) a jak vyžaduje celková struktura webu.

V rámci CMS Strapi se obsah každé stránky skládá z bloků, které reprezentují jednotlivé pruhy webu a lze je používat v libovolném množství a pořadí na jakékoliv stránce daného webu.

Sitebuilding webu skrze CMS Strapi

Sitebuilding webu skrze CMS Strapi

Sitebuilding je v tomto případě skládání bloků dané stránky za sebe a jejich následné plnění textovým a dalším obsahem. Tím dochází k vytváření celých stránek a podstránek a výsledkem je kompletní web dané firmy, projektu, obchodu apod...

Sitebuilding v CMS Strapi

V rámci Strapi, jak už bylo zmíněno výše, se Sitebuilding vytváří z poskládání dostupných bloků za sebe. V rámci naší administrace můžete tedy využít kterýkoliv z více než 34 bloků a dosáhnout tak ideální struktury dané podstránky (podle obsahu, který na dané stránce potřebujete a nebo chcete prezentovat). Víc informací o tom jak fungují bloky a jak je skládat za sebe se dozvíte v samostatném článku.

Mimo klasické bloky můžete ale využít i znovupoužitelné bloky a tím si ulehčit zejména práci s následnou správou obsahu, jeho aktualizací a úpravami. Více informací o znovupoužitelných blocích si můžete přečít taktéž v samostatném článku.

Background image

Doporučujeme k přečtení

Přečtěte si i další články, nebo znalostní bázi se základními informacemi na správu a údržbu vašeho webu.

Zpět do znalostní báze